Vårt historia

Nordins Fisk startades 2004 och registrerades 2005 av Manjula och Stefan Nordin från Kläppa utanför Köpmanholmen. Det startade med att Manjula tvingades sluta arbeta inom vården på grund av problem med ena höften och började fundera på någon annan verksamhet. Att starta eget kändes som rätt beslut.
Våren 2006 slogs hon upp portarna till Nordins Fisk i Kläppa, Köpmanholmen. Hennes man Stefan gillar fiske och är den som fångar den färska fisken medan Manjula gör i ordning fiskarna, sköter rökeriet och försäljningen.
Familjen Nordin bor sedan tolv år tillbaka vid havet. Manjula är uppvuxen i Bredbyn och livet som ägare av ett fiskeföretag var inte självklart, hon har aldrig fiskat själv, men maken Stefan är intresserad och kunnig fiskare så därför var det naturligt att starta ett företag inom fiskeri branschen. Ett extra argument för en gårdsbutik var att det inte fanns någon större etablering av fiskbutiker i trakten.
Efter en lyckad uppstartsperiod beslöt Stefan och Manjula sig för att bygga en butiks och hanteringslokal på tomten strax ovanför båthuset med utsikt över havet. Den inreddes med en del för hantering av fisken med en ordentlig fiskrök samt stora frys och kylskåp. Den andra halvan av byggnaden blev butiksavdelningen med kyldisk och övriga tillbehör. Allt var klart våren 2007 då man slog upp portarna med ett utökat sortimentet och som svar på den satsningen växte även kundkretsen.
Nordins Fisk har haft en jämn ström med kunder, med toppar vid större högtider som midsommar och jul. I framtiden kommer verksamheten att expandera med fler produkter och sannolikt större kundkrets.